Hopp til hovedinnholdet

Bakerfaget

Bakere jobber med å lage brød, bagetter, kaker og annet bakverk.

Bakeryrket er et praktisk fag. Som baker skal du kunne lage gjærdeig til brød, boller, loff, rundstykker, wienerbrød og andre godsaker både manuelt og ved bruk av maskiner. I de fleste bakerier og konditorier produserer vanligvis brød og konditorvarer. I større virksomheter er arbeidet mer basert på teknologi. God kjennskap til gjeldene lover og forskrifter er helt nødvendig for å kunne gi faglig gode råd og veiledning. 

Du bør ha interesse og lyst til å arbeide med matvarer og ha et rimelig godt håndlag. VG1 stimulerer deg ved at du får prøve deg innen samtlige fag innen for Restaurant- og matfag. Du gis gode muligheter til egne fordypningsprosjektet. Etter skolegang er det to års læretid i bedrift.

Det vil alltid være behov for dyktige bakere!

Se mer informasjon om våre medlemsbedrifter i bakerfaget her:

De tilbyr nybakt brød og bakervarer av høy kvalitet for den kvalitetsbevisste forbrukeren.

Bedriften er et økologisk håndtverksbakeri som tilbyr bakst uten juks, med kunnskap og glede rundt rene og gode råvarer.

Det nye bakeriverksted ligger god lokalisert på Down Town Porsgrunn. Her serverer du masse bakverk, snitter, kaker, m.m. 

På Tinholt kan du bestille kaker og snitter til alle anledninger. De har også ferskt brød hver dag.

Søknadsskjema for læreplass

Bli lærebedrift

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler