Hopp til hovedinnholdet

Salgsfaget- for deg som har stå på vilje

Salgsfaget - for deg som har stå-på-vilje

Det er moro å selge når folk kommer for å kjøpe. Det er moro når du kan gi kundene det de ber om og de blir fornøyd. En lærling kan prøve seg flere typer butikker. f.eks. sportsbutikker. klesbutikker og jernvarebutikker. I store dagligvarebutikker får du jobbe i alle avdelingene, både ferskvare, tørrvare. kasse, lager, frukt og grønt. Du lærer noe hver dag og møter stadig nye mennesker.

En god butikkmedarbeider har stå-på-vilje, liker å arbeide med mennesker og yte litt ekstra. Det bør du ha i bakhodet når du vurderer om du skal satse på en fagutdanning i dette yrket. Er du blid, ordentlig og pålitelig, har du mange muligheter til å komme deg opp og frem, også i ung alder.
En viktig del av jobben er å gi kundene gode råd og veiledning. En butikkmedarbeider som har satt seg godt inn i produktene, gjør kundene fornøyde og gir butikken et godt rykte.

Du får muligheter til å gjøre mange ting som gir bred innsikt i hvordan det er å drive en butikk, blant annet utvikle markedsføringstiltak, bestille varer og sørge for at det blir minst mulig svinn.
Butikkene vil gjerne ha lærlinger, så du kommer III å bli tatt godt imot. Det er lett å få jobb etterpå og du kan jobbe i alle typer butikker. Du får lønn under utdanningen.

Butikkyrket er trygt selv i tider med mye arbeidsledighet. I dagligvarehandelen er det nesten alltid behov for nye folk. Fagbrev er en god start for å komme videre innenfor kjedene. Du kan ta mer utdanning gjennom for eksempel Varehandelens høyskole.

Søknadsskjema for læreplass

Bli lærebedrift

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler