Hopp til hovedinnholdet

Informasjon om Aalborg

lborg eller Aalborg er en by ved Limfjorden, som ligger i Nordjylland. Aalborg er Danmarks fjerde største by med 106 916 innbyggere og 203 448 innbyggere i kommunen.  Aalborg ble grunnlagt i vikingtiden.

Aalborg er en av Danmarks eldste byer, trolig bebodd fra 600-tallet. I tidlig middelalder stod den likevel i skyggen av Ribe på Sør-Jylland. Fra begynnelsen av 700-tallet har en rekke håndverkere hatt arbeid i området ved dagens Gråbeinbrødre-gårder i Aalborg.

I århundrene som fulgte vokste Aalborg gradvis fram på det rike sildefisket rundt Jylland, som fikk et særlig sterkt oppsving fra 1680-årene.

Blant de mest kjente historiske severdighet er Aalborg kloster, det underjordiske Gråbrødrekloster Museet, Budolfi Kirke, Aalborghus Slot og Jens Bangs Stenhus.

Andre attraksjoner er Utzon Center, Musikkens Hus, Aalborg Symfoniorkester, Jernbanebroen, Aalborg Tårnet, Aalborg Zoo, Aalborg Historiske MuseumAalborg Søfarts- og Marinemuseum, Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum, Lindholm Høje Vikingemuseum og Vikingegravplads.

Nordjyllands hovedstad Aalborg er idag en levende og moderne by med et yrende uteliv, gode shoppingmuligheter, og vakker arkitektur og kultur.  I byen ligger det sjarmerende kafeer som perler på en snor, og gatene summer av folkeliv helt ned til den flotte havnefronten

Det er korte avstander mellom høydepunktene og alt er i gåavstand.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler