Hopp til hovedinnholdet

Informasjon om destinasjonen

Intro om Tsjekkia/Praha

Den tsjekkiske republikk ligger i Sentral-Europa. Tsjekkia er en innlandsstat og grenser til Tyskland i nord, vest og sør og til Østerrike i sør, men også til Polen og Slovakia. Tsjekkia er det vestligst beliggende av de landene som før 1989 lå i den sovjetisk-dominerte delen av verdensdelen.

Tsjekkia var i sin tid den industrielt mest utviklede delen av Habsburgerriket, og var et av Europas mest moderne land i mellomkrigstida. Som moderne stat er Tsjekkia ny, og oppstod ved oppløsningen av Tsjekkoslovakia 1. januar 1993.

Etter Slovenia er Tsjekkia det «postkommunistiske» landet med sterkest økonomi. Også før omleggingene i 1989 hadde innbyggerne i de vestlige delene av Tsjekkoslovakia høyere levestandard enn i nabolandene. De viktigste næringsveiene er bilindustri, maskinbygging, næringsmiddelindustri, glassverk, kjemisk industri, elektronikk og farmasøytisk industri.

Praha er hovedstaden og den største byen i Tsjekkia. Det bor ca. 1,2. millioner mennesker i byen som ligger ved elven Vltava i Böhmen, som siden 1993 sammen med Mähren og Schlesien utgjør Tsjekkia. Siden 1992 har byens gamle sentrum stått på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

I dag er Praha særlig kjent for sine vakre og imponerende bygninger, som representerer alle stilarter. Byen er oppdelt i forskjellige områder: Den gamle bydel (fra 1200-tallet), Den nye bydel (fra 1300-tallet – så helt ny er den altså ikke) og Den jødiske bydel. Hradcany med sine katedraler og slottsområdet har vært sete for konger, keisere og presidenter siden det 9. århundre. Det som særlig slår en, er de mange tårn og spir som rager opp alle steder. I begynnelsen av 1800-tallet talte man dem til 103. I dag anslås antallet til å være mer enn 500.

Praha er et populært turistmål. Der er store mengder gamle bygninger, mange av dem har vakre veggmalerier. Byen har en av verdens best bevarte og varierte samlinger av arkitektur, fra jugendstil til barokk, samt kubisk, gotisk, neoklassisk og ultramoderne arkitektur.

Utplassering

De lærlingene som ønsker å søke om utplassering hos være medlemsbedrifter i Praha sentrum kan gjøre dette for 3, 6 eller 8 måneder

Her får man en leilighet midt i byen, kort arbeidsvei til jobben, samt en egen konsulent (Martin) som bor i Praha og kan kontaktes for spørsmål og råd under oppholdet. 

Vår erfaring med utplassering i utlandet under læretiden

Vår oppfatting og tilbakemeldingene fra lærlinger og deres faglige ledere er at lærlingene blir mer selvsikre, selvstendige, effektive og ansvarsbevisste. I tillegg får de en større kultur- og språkforståelse. I tillegg er det også en positiv attest for fremtidige arbeidsgivere. 

Sjekk ut hva tidligere lærlinger sier her.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler