Hopp til hovedinnholdet

Silje sin opplevelse av Praha

Når jeg fikk høre om muligheten til å delta i Erasmus+ prosjektet, bestemte jeg meg for å søke med en gang. Jeg syntes det virket som en kjempe god mulighet for å få prøvd noe helt nytt, bli kjent med nye mennesker, og ikke minst få en veldig god erfaring.

Opplæringskontoret la alt til rette, og prosjektet dekket bo og reisekostnadene. De skaffet også bedriften jeg var utplassert i – Adidas Concept Store. I tillegg til dette fikk jeg stipend fra Erasmus, og fra Lånekassen.

Jeg valgte å reise til Praha, da opplæringskontoret hadde lang erfaring med denne byen. Her hadde jeg en kontaktperson som snakket norsk og tsjekkisk, han fulgte meg opp gjennom hele oppholdet. Det var veldig trygt å ha en som kjente byen, språket og kulturen. Jeg bodde i Praha i 8 måneder. Jeg bodde i en leilighet i sentrum. Leiligheten var bare noen minutter fra butikken jeg jobbet i. Jeg trivdes kjempe godt på jobb. De ansatte var åpne og inkluderte meg i arbeidsmiljøet, selv om det meste foregikk på tsjekkisk. Jeg fikk tilpasset arbeidstiden min, så jeg hadde også muligheter til å gjøre andre ting. Jeg ble kjent med mange studenter fra hele verden, som også var i Praha gjennom Erasmus+, og vi reiste sammen til blant annet Croatia. Erasmus arrangerer både turer og arrangementer. Jeg brukte mye av fritiden min på å reise, både i Tsjekkia og Polen.

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg reiste til Praha. Det har vært gøy, spennende og lærerikt, og ikke minst en utrolig god erfaring å ha med seg videre. Jeg anbefaler alle å dra med Erasmus+ og få utenlands erfaring. Det gjør lærlingtiden mer spennende og interessant.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler