Hopp til hovedinnholdet

Institusjonskokkefaget

Samler mange mennesker til store måltider - hver dag...

Hva gjør en institusjonskokk?
Institusjonskokken ivaretar matomsorgen for mennesker som ikke selv kan ha ansvaret for eget matstell. En institusjonskokk har ansvaret for å lage sunn og smakfull mat på sykehjem, sykehus, kantiner, oljeplattformer, folkehøyskoler og i Forsvaret. Her er maten viktig for trivselen, men det er også viktig å legge vekt på matens ernæringsmessige  betydning. For pasienter er maten en viktig del i helbredelsesprosessen. For andre skal maten være med å forebygge sykdom og opprettholde god helse. Institusjonskokken skal også kunne lage fullverdig mat til dem som trenger spesialkost (dietter), og til fremmedkulturelle. Du må like å lage mat og være interessert i å lære om matens betydning for helse og trivsel.

En dyktig institusjonskokk er ettertraktet!
God fysisk form og evnen til å holde et høyt tempo er viktig for at du skal trives i yrket. Som institusjonskokk må du kunne samarbeide nært med kolleger og ha en god kommunikasjon med andre faggrupper og med brukerne. Arbeidet er meningsfylt, og jobben du gjør vil bety mye for mange mennesker - hver dag. Det finnes mange muligheter for institusjonskokker som ønsker å ta høyere utdanning f.eks. innen kostøkonomi, ernæring, ledelse og forvaltning.

Se mer informasjon om våre medlemsbedrifter i institusjonskokkefaget her:

Gjennom året arrangerer Dyrsku'n Arrangement to større messer. I tillegg har de et produksjonskjøkken som leverer mat til kommunens institusjoner m.m.

Raulandsakedimet er et kurs- og aktivitetssenter i Raulands sentrum. Kjøkkenet til Raulandsakademiet tilbyr god og hjemmelaget mat, med fokus på lokale råvarer. Til fest og selskap legger de vekt på å servere mat som har med norsk tradisjon å gjøre. 

AiR-klinikk har status som landsdekkende helseinstitusjon i spesialisthelsetjenesten og er en del av Rehabiliteringssenteret AiR AS. Kjøkkenet her har fokus på næringsrik og god mat. De har et effektiv institusjons kjøkken, som serverer mange gjester. 

Søknadsskjema for læreplass

Bli lærebedrift

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler