Hopp til hovedinnholdet

Kokkfaget

En kunstner innen faget

Hva gjør en kokk?
Selv om en kokk først og fremst lager mat, er første bud å kunne samarbeide med mennesker. Som kokk må du kunne komponere menyer ut fra brukerens ønsker og behov. Kokkeyrket er et av de mest spennende, innholdsrike og varierte yrker du kan tenke deg og inneholder litt av samtlige fag innen Restaurant- og matfagene. 

Kokker trengs overalt i verden!
Som kokk må du vite litt om matens betydning for helse, hygge og velvære og hvordan et positivt servicemiljø kan være med på å forsterke dette. Du må også ha kunnskaper om ernæringsmessig riktig kosthold. Utfordringene som står i kø for den som har lyst til å utdanne seg som kokk, og videreutdanning finnes både innen mat, kosthold, økonomi og markedsføring.

Kokkefaget er et håndverk som gir deg store muligheter når det gjelder valg av arbeidssted, arbeidsmiljø, arbeidstid og med tanke på hvor i verden du vil jobbe.

Se mer informasjon om våre medlemsbedrifter i kokkefaget her:

Aarnes Kafeteria siterer: "Mange års erfaring med catering har gitt oss et godt rykte, hvor kvalitet, gode råstoffer og fagmessig tilberedning er vårt viktigste aktivum. God service og punktlig levering er også noe våre kunder vet å verdsette"

Senterkroa siterer: "Vi har gjennom årenes løp blitt en møteplass blant mange i bygda og omegn. Både for å ta en matbit eller bare for å slå av en prat med kjentfolk. Lokalene er lyse, lune og trivelig, noe som også være gjester setter pris på"

Aarnes Sjøormen siterer: "Her har vi holdt til siden 1996 og har som hovedmål å servere god hjemmelaget mat til veifarende. Vi kan tilby alt fra tradisjonsmat til a’la carte og andre internasjonale retter. Ønsker du kun kaffe og et kakestykke så er du og velkommen til det."

Ved de gamle sjøbodene ved langbryggene i Skien holder Becks Brasserie restaurant nydelig til. Restauranten byr på et internasjonalt meny med smakebiter fra mange land. Stedet er perfekt for selskaper, klubber og jobbmiddager. 

Bø Hotell har en flott restaurant som tilbyr alt ifra: småretter, selskapsmeny, koldtbord, bryllupspakke, julebord og selvsagt servering for sine hotellgjester med frokost, lunsj og middag. 

Becks Brasserie & Bar Osebro Porsgrunn er en stilfull og klassisk restaurant med en internasjonal meny. Restauranten er et gammelt herskapshus og har en praktfull beliggenhet nede ved elven.

Hotellets ambisjoner er å levere vertskap og matopplevelser utenom det vanlige. Kokkene er inspirert av Telemark som region med spennende råvarer og tradisjonsrike oppskrifter, i tillegg så er de flinke til å benytte oss av gode råvarer og ideer fra resten av verden når de ikke har tilgang til utelukkende lokale alternativer.

Fersk og Ferdig er en generasjons bedrift med masse mat-glede! De driver i hovedsak med catering, men har også selskapslokaler til utleie. De leverer alt ifra tapas, snitter & smørbrød, julemat, kald og varmtbord til konfirmasjon eller andre arrangementer og event. 

Det som i 1970 startet som en liten fjellstue består i dag av hotell, leiligheter, fjellhytter og et skisenter. Restauranten tilbyr et bredt spekter med mat som er laget med norske råvarer fra havet og fjellet. Hotellet er et stort konferansehotell, så mange selskaper, møter og arrangementer blir holdt her. 

Hver dag tilbyr Gregorius hjemmelaget dagens middag, samt et stort utvalg av à la carte retter. De driver også en catering som står parat til å hjelpe deg med deilige retter til konfirmasjon, julebord, firmafest osv. 

Skolen ligger ved Telemarkskysten, i Porsgrunn kommune i rolig og landlige omgivelser. Folkehøgskolen er en verdidrevet skole. Skolen skal være verdibevisst og åpen, aktuell og nyskapende og gi gode faglige og sosialpedagogiske tilbud. Den skal være attraktiv for elever og personale, og en spennende samarbeidspartner for andre skoler/organisasjoner lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

På Haukeliseters kjøkken er de opptatt av tradisjonell norsk mat og lokale leverandører. Norsk mat-tradisjon kombinert med moderne smaker, ny utførelse og en fantastisk utsikt, legger grunnlag for en kulinarisk opplevelse du sent vil glemme.

Lasses er en hyggelig kafé og veikro. På deres menyfinner finner du god hjemmelaget mat, dagens middag, lunsj, påsmurt, à la carte, kaker og is. I tillegg har de catering og konferansefasiliteter. 

Heimat Vinje er en hyggelig kafe og veikro i Åmot sentrum. Her serveres det en god blanding av gode gamle klassikere, nye favoritter og enkelte lokale spesialiteter.

Hotell Vic er et frittstående hotell uten kjedetilknytning. Hotellet ligger godt sentralt i kunst og kulturbyen Porsgrunn. Restauranten serverer sine hotell-, selskap-, arrangementgjester med god og fargerike retter. Kjøkkensjefen er med i Telemarks mesterlaug og er prøvenemnd for kokkefaget. 

Stasjonen Kafe er IDEA Mat sitt ansikt utad mot kunden. Her serverer de bakeriprodukter, konditorvarer, lokalprodusert mat. Her har de fokus på gode og ferske råvarer. På Stasjonen Kafé ønsker de å gi kunden en god matopplevelse, i hyggelig atmosfære.  

ISS Catering tilbyr alt fra bedriftskantiner driftet av én ISS ansatt, til store personalrestauranter med flere ti-talls ansatte. Denne kantinen holder til på kjøkkenet il ABB i Skien. Her sørger personalet for god og sunn mat. 

Jonas B. er flott jazz inspirert restaurant, som ligger nydelig til Bratsberg Brygge i Porsgrunn. De serverer alt i fra utsøkt pizza, pasta, salater og annet godt, både inne og ute langs med utsikt over Porsgrunns elven. Restauranten sjefen er også prøvenemnd i servitørfaget.

Hotellet ligger fantastisk til med en nydelig utsikt over sommerbyen Kragerø. I tillegg til spa, golf og andre fasiliteter, er maten en fasilitet i seg selv. Her serveres det alt i fra a la carte til buffet i en restaurant med nydelig panorama utsikt. 

Mathuset siterer: " Mathuset er synonymt med kvalitet, god service og 100% fornøyde kunder. Mat er personlig og vi setter vår ære i å lage den slik at det frister til gjentakelse. Vi leverer catering og selskapsmat til alle anledninger."

Menstad bydelshus Kafé, holder til på Borgestad. Her lager de mat med lokale og gode råvarer både til boende og gjester som kommer inn til kulturkafeen. Her er god mat og faglig kompetanse i fokus. 

Seylmager huset er en intim og koselig restaurant i Porsgrunn sentrum. Det ligger skjult og fredelig til langs Porsgrunn elven. De serverer alt ifra: A la carte og lunsjmenyer. 

O'Learys er en uformell arrangement restaurant i en stil av Bostonian nabolag bar. Restaurantkjeden kommer opprinnelig fra USA, som du ser interiøret, menyen og stemningen er preget av. De tilbyr sine kunder en komplett matopplevelse med kombinasjon av sport.

Quality Hotel Skjærgårdens kjøkken bruker sesongens råvarer fra lokale produsenter, og byr på spennende smaks-kombinasjoner hvor alt lages med glede, nyskapning og kreativitet. Alltid er deres hjørnesteiner i både planlegging og gjennomføring.

Deres hovedrestaurant er lys og romslig. Her serveres frokost, lunsj og middag. Til frokost er det et godt buffet utvalg. I lunsjen serveres enten en to rettersmeny eller en lunsjbuffet. Til middag er det en stor buffet med transjering av kjøtt, eller en tre rettersmeny som serveres. 

De holder til på hjørnet av Skien kulturhus. De tilbyr noe for en hver smak, enten det er 3 retters meny, småretter eller selskap og catering. Dette er en kulturell restaurant som har gode kulturelle middagstilbud i forbindelse med Ibsenhuset som er rett ved siden av. 

Skien Fritidspark hotel ligger like ved Hjalmar Johansen og friluftsanlegget i Skien. Her sørger kjøkkenet for å servere god og sunde retter til sine hotellgjester. I tillegg, driver de cateringvirksomheten og serverer ved arrangementer ved Skien fritidspark.

I den koselige kaféen på Norsk Skieventyr, tilbyr de god mat som er laget fra bunn og hvor de bruker mest mulige lokale råvarer til. Her er det kvalitet og god smak som er i fokuset. Kaféen er videnkjent for sine hjemmelagede kjøttkaker og ovnsbakt fisk. Norsk mattradisjon blir godt bevart her. 

«Kafévirksomhet krever øvelse, erfaring og ekte kjærlighet til matlaging. Mat og drikke er viktig, også for studenter. God, næringsrik mat kan være med på å høyne livskvaliteten og studieprestasjonene». Dette er Studentsamskipnaden sin filosofi.

Deres kafeteria består av to romslige lokaler med plass til ca.130 gjester. I tillegg har de to store lokaler i underetasjen som sørger for at det alltid vil være god plass til deres besøkende. De har alltid en stor og variert meny, hvor man vil finne spesielle retter til faste dager. I tillegg har de cateringvirksomhet

I deres hyggelige restaurant, Brasseriet Madame Blom, finner du et godt vinkart og nydelig mat. Krystallkroner og moderne borddekking setter i tillegg en spiss på opplevelsen. Til større selskaper har de mange flotte selskapsmenyer å velge mellom.

Tollboden Restaurant ligger nydelig til mellom sjøbodene innerst i Blindtarmen i Kragerø. Der for du servert deres klassikere, mens de lar nytenking og spennende smaker også få presentere seg. Det er ingen hemlighet at Kragerø er Norges sommerby, derfor er det veldig hektisk og moro der på Sommeren. 

Tollnes Selskapsmat siterer: "Vi satser på å være blant de beste når det gjelder leveranser av selskapsmat. Det vil si at vi til enhver tid ønsker å ha fornøyde kunder både når det gjelder kvalitet, en variert meny og til riktig pris."

Tuddal Høyfjellshotell fra av 1800- tallet.  Hotellet har en utsikt mot fjell, skogkledde åser og levende fiskevann. Mattilbudet er en viktig del av dette hotellet. De er stolte presentere måltider som består av de beste kortreiste råvarene i Telemark, som blir presentert på en utsøkt måte.

Victoria Gjestgiveri ligger i hjerte av havnebyen i Langesund. Bedriften har drevet med restaurant og gjestgiveri virksomhet siden 1904. Det er er noe de selvfølgelig er stolte av. Deres målsetning er å kunne tilby god mat, underholdning og enkel overnatting i Victoria-bygget også de neste 100 årene.

Villa Mat har siden starten i 1976, stått for driften av en Skiens flotteste vertskapshus Villa Fløyen, men i dag driver de også Skagerak Arenas VIP avdeling med store kurs/konferansemuligheter. Bedriftens ansatte har en høy fagkompetanse og en lidenskap for matlaging. 

Wesselgården er en kafé / restaurant rett utenfor Kragerø. Her serveres mat av lokale råvarer og alt lages helt fra bunnen. I det gamle huset i hagen har de et eget brygg-hus. 

Bli lærebedrift

Søknadsskjema for læreplass

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler