Hopp til hovedinnholdet

Kokkfaget

En kunstner innen faget

Hva gjør en kokk?
Selv om en kokk først og fremst lager mat, er første bud å kunne samarbeide med mennesker. Som kokk må du kunne komponere menyer ut fra brukerens ønsker og behov. Kokkeyrket er et av de mest spennende, innholdsrike og varierte yrker du kan tenke deg og inneholder litt av samtlige fag innen Restaurant- og matfagene. 

Kokker trengs overalt i verden!
Som kokk må du vite litt om matens betydning for helse, hygge og velvære og hvordan et positivt servicemiljø kan være med på å forsterke dette. Du må også ha kunnskaper om ernæringsmessig riktig kosthold. Utfordringene som står i kø for den som har lyst til å utdanne seg som kokk, og videreutdanning finnes både innen mat, kosthold, økonomi og markedsføring.

Kokkefaget er et håndverk som gir deg store muligheter når det gjelder valg av arbeidssted, arbeidsmiljø, arbeidstid og med tanke på hvor i verden du vil jobbe.

Se mer informasjon om våre medlemsbedrifter i kokkefaget her:

ISS Catering tilbyr alt fra bedriftskantiner driftet av én ISS ansatt, til store personalrestauranter med flere ti-talls ansatte. Kunden kan velge mellom ulike konsepter som alle sørger for god og sunn mat.

Aarnes Kafeteria siterer: "Mange års erfaring med catering har gitt oss et godt rykte, hvor kvalitet, gode råstoffer og fagmessig tilberedning er vårt viktigste aktivum. God service og punktlig levering er også noe våre kunder vet å verdsette"

Senterkroa siterer: "Vi har gjennom årenes løp blitt en møteplass blant mange i bygda og omegn. Både for å ta en matbit eller bare for å slå av en prat med kjentfolk. Vi gjennomførte en oppussing i 2017, og fremstår nå mer i tiden, med lyse, lune og trivelige lokaler, noe som også våre gjester setter pris på."

Aarnes Sjøormen siterer: "Her har vi holdt til siden 1996 og har som hovedmål å servere god hjemmelaget mat til veifarende. Vi kan tilby alt fra tradisjonsmat til a’la carte og andre internasjonale retter. Ønsker du kun kaffe og et kakestykke så er du og velkommen til det."

De holder På Langbryggene i Skien ligger de gamle sjøbodene, som ble bygd opp igjen etter den store bybrannen i 1854. Becks Brasserie Skien byr på et internasjonalt kjøkken; med smakebiter fra mange land. Perfekt for selskaper, klubber og jobbmiddager. 

I deres hyggelige restaurant, Brasseriet Madame Blom, finner du et godt vinkart og nydelig mat. Krystallkroner og moderne borddekking setter i tillegg en spiss på opplevelsen. Til større selskaper har de mange flotte selskapsmenyer å velge mellom.

Bø Hotell har en flott restaurant som tilbyr alt ifra: Småretter, Selskapsmeny, Koldtbord, Bryllupspakke, Julebord og selvsagt servering for sine hotellgjester med frokost, lunsj og middag. 

Becks Brasserie & Bar Osebro Porsgrunn er en stilfull og klassisk restaurant med en internasjonal meny. Restauranten er et gammelt herskapshus og har en praktfull beliggenhet nede ved elven.

Hotellets ambisjoner er å levere vertskap og matopplevelser utenom det vanlige. Kokkene er inspirert av Telemark som region med spennende råvarer og tradisjonsrike oppskrifter, i tillegg så er vi flinke til å benytte oss av gode råvarer og ideer fra resten av verden når vi ikke har tilgang til utelukkende lokale alternativer.

Det som i 1970 startet som en liten fjellstue består i dag av hotell, leiligheter, fjellhytter og et skisenter. Restauranten tilbyr et bredt spekter med mat som er laget med norske råvarer fra havet og fjellet. Der alle finne noe som faller
i smak.

Hver dag tilbyr Gregorius hjemmelaget dagens middag samt et stort utvalg av àla carte retter. i tillegg til catering til konfirmasjon, barnedåp, julebord, firmafest, møter med.mer.

Heimat Vinje er en hyggelig kafe og veikro i Åmot sentrum. Her serveres det en god blanding av gode gamle klassikere, nye favoritter og enkelte lokale spesialiteter.

Hotell Vic er et frittstående hotell uten kjedetilknytning. Hotell Vic har gjennomgått flere fornyelser i årenes løp og framstår i dag som et hotell med tradisjon og god standard.

Jonas B. er flott jazz inspirert restaurant, som ligger nydelig til Bratsberg Brygge i Porsgrunn. De serverer alt i fra utsøkt pizza, pasta, salater og annet godt, både inne og ute langs med utsikt over Porsgrunns elven. 

Hotellet ligger fantastisk til med en nydelig utsikt over sommerbyen Kragerø. I tillegg til Spa, golf og andre fasiliteter er maten en fasilitet i seg selv. Her serveres det alt i fra a la carte til buffet i en restaurant med panorama utsikt. 

Lasses er en hyggelig kafe og veikro på Lasses senter. På deres menyfinner du god hjemmelaget mat, dagens middag, lunsj,  påsmurt, à la carte, kaker og is. I tillegg har de konferansefasiliteter. 

Mathuset siterer: " Mathuset er synonymt med kvalitet, god service og 100% fornøyde kunder. Mat er personlig og vi setter vår ære i å lage den slik at det frister til gjentakelse. Vi leverer catering og selskapsmat til alle anledninger."

Seylmager huset er en intim og koselig restaurant i Porsgrunn Sentrum. Det ligger skjult og fredelig til langs Porsgrunn elven. De serverer alt ifra: A la carte og lunsjmenyer. 

Quality Hotel Skjærgårdens kjøkken bruker sesongens råvarer fra lokale produsenter, og byr på spennende smakskombinasjoner hvor alt lages med glede, og nyskapning og kreativitet alltid er våre hjørnesteiner i både planlegging og gjennomføring.

Deres hovedrestaurant er lys og romslig. Her serveres frokost, lunsj og middag. Til frokost er det et godt buffet utvalg. I lunsjen serveres enten en to rettersmeny, eller en lunsjbuffet. Til middag er det en stor buffet med transjering av kjøtt, eller en tre rettersmeny som serveres. 

De holder til på hjørnet av Skien kulturhus. De tilbyr noe for en hver smak, enten det er 3 retters meny, småretter eller selskap og catering. Dette er en kulturell restaurant som har gode kulturelle middagstilbud i forbindelse med Ibsenhuset som er rett ved siden av. 

«Kafévirksomhet krever øvelse, erfaring og ekte kjærlighet til matlaging. Mat og drikke er viktig, også for studenter. God, næringsrik mat kan være med på å høyne livskvaliteten og studieprestasjonene». Dette er Studentsamskipnaden sin filosofi.

Deres kafeteria består av to romslige lokaler med plass til ca 130 gjester. i tillegg har de to store lokaler i underetasjen som sørger for at det alltid vil være god plass til deres besøkende. De har alltid en stor og variert meny, hvor man vil finne spesielle retter til faste dager. I tillegg har de cateringvirksomhet

Tollboden Restaurant ligger nydelig til mellom sjøbodene innerst i Blindtarmen i Kragerø. Der for du servert deres klassikere, mens de lar nytenking og spennende smaker også få presentere seg. Det er ingen hemlighet at Kragerø er Norges sommerby, derfor er det veldig hektisk og moro der på Sommeren. 

Tollnes Selskapsmat siterer: "Vi satser på å være blant de beste når det gjelder leveranser av selskapsmat. Det vil si at vi til enhver tid ønsker å ha fornøyde kunder både når det gjelder kvalitet, en variert meny og til riktig pris."

Tuddal Høyfjellshotell fra av 1800- tallet.  Hotellet har en utsikt mot fjell, skogkledde åser og levende fiskevann. Mattilbudet er en viktig del av dette hotellet. De er stolte presentere måltider som består av de beste kortreiste råvarene i Telemark, som blir presentert på en utsøkt måte.

Villa Mat har siden starten i 1976, stått for driften av Villa Fløyen, men i dag driver de også Skagerak Arenas VIP avdeling med store kurs/konferansemuligheter.

Wesselgården er en kafé / restaurant i idylliske Kil rett utenfor Kragerø. Her serveres mat av lokale råvarer og alt lages helt fra bunnen. I det gamle hus i hagen har de et eget brygghus. 

Søknadsskjema for læreplass

Bli lærebedrift

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler