Hopp til hovedinnholdet

Konditorfaget

En kunstner uten lerret

Hva gjør en konditor?
En konditor lager alle typer kaker og søte bakervarer, eller "den søte kunst" som det også kalles. Har du lyst til å arbeide med matvarer og samtidig føler at du har kreative evner, er konditoryrket noe for deg. Her teller nøyaktighet, godt håndlag og sans for form og farge.
Som konditor skal du vurdere råvarerpriser, kvalitet på råvarer og beregne næringsinnholdet i de ferdige produktene. Du skal vise i praksis at du kan utnytte råvarene på en økonomisk måte og betjene, vedlikeholde og rengjøre morderne produksjonsutstyr. Du skal også kunne lage utstilling av ferdige varer. 

En konditor er også en matkunstner!
Jobbmulighetene for dyktige konditorer er mange, fra egne konditori via f.eks. cruisebåt til eksklusive og elegante hotell. Det finnes høyskoler i Norge for teknologer samt kurstilbud både i Norge og i resten av Europa. Det arrangeres jevnlig konkurranser for konditorer her i Norge, men også i utlandet, der det konkurreres om å lage de mest kreative og delikate fristelser.

Se mer informasjon om våre medlemsbedrifter i konditorfaget her:

Dette er et koselig bakeri som holder til på Brotorvet Senteret. De lager alt ifra snitter, kaker, bakst, m.m. 

På Tinholt kan du bestille kaker og snitter til alle anledninger. De har også ferskt brød hver dag.

Aasmundsens Bakeri kombinerer rasjonell brødproduksjon med håndverksmessig fremstilling av kaker og spesialprodukter.  Bakeriet har også eget konditori, hvor Bløtkaker, Verdens Beste og andre spesialiteter håndlages. 

Søknadsskjema for læreplass

Bli lærebedrift

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler