Hopp til hovedinnholdet

Pølsemakerfaget

Skaperen av pølser, posteier og andre godsaker

Hva gjør en pølsemaker?
Som pølsemaker vil det være dine arbeidsoppgaver å foredle råvarer fra slaktet til mange forskjellige kjøttprodukter. Dette omfanget deiger, farser, posteier, påleggsvarer som ruller, skinke, farsepålegg og forskjellige pølsesorter. De dyktigste fagarbeiderne har mulighet til å komme seg inn på Kjøttbransjens Elitelag som kan vise til både verdensrekorder og oppføring i Guiness rekordbok

Pølsemaker, pølsemaker hvor har du gjort av deg!
Utdanningen som pølsemaker er spesialtilpasset ved hjelp av valgfrie moduler slik at du kan ta læretiden din i industrien eller i en liten håndverkerbedrift. Alt fra de lekreste pålegg, råvarekunnskap, reseptberegning og kalkulasjon er viktige områder som pølsemakeren må beherske helt ut til fingerspissene. i tillegg kommer også kunnskaper om hygiene og lover og forskrifter for bransjen. 

Se mer informasjon om våre medlemsbedrifter i pølsemakerfaget her:

I deres pøslsemakeri på Tangen rett utenfor Kragerø sentrum produserer de Norges desidert største utvalg av egenproduserte middags / grillpølsevarianter.De produserer også alt innen kjøttpålegg, posteier, pate'er, spekemat, deiger og farser selv.

Søknadsskjema for læreplass

Bli lærebedrift

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler