Hopp til hovedinnholdet

Reiselivsfaget

Reiselivsfaget kvalifiserer for mange ulike jobber innen reiselivsnæringen, blant annet innen luftfart, destinasjonsselskaper, aktivitetsturisme, vintersport, reisebyråer, turoperatører, cruiseindustrien med mer. Stikkord er kundebehandling, service, markedsføring, språk, transport og transportformidling. Du lærer god kommunikasjon, turistinformasjon, å bli en god vert eller vertinne og sy sammen gode reiselivsopplevelser. Samtidig lærer du å samarbeide med kunder og gjester, kolleger og samarbeidspartnere med varierende kulturell bakgrunn. 

En jobb innen reiseliv kan - om du vil - føre til utstrakt reiselivsvirksomhet, og du vil ganske sikkert få se og oppleve flere deler av verden enn mange andre. Samtidig som du hjelper andre å oppleve verden på en god måte og få fine reiseopplevelser, opplever du verden selv. Etter å ha jobbet innen reiseliv noen år, er det mange som har startet sin egen reiselivsvirksomhet. Dersom du har den rette serviceinnstillingen og kunnskapen er det fullt mulig for deg også! 

Se mer informasjon om våre medlemsbedrifter i reiselivsfaget her:

Gaustablikk Høgfjellshotell er mer enn bare et fantastisk hotell. De tilbyr også hytte og leilighetutleie, skisenter, og masse arrangerte aktiviteter i Rjukan, som tur igjennom Verdensarven, Rjukan Klatrepark, med mye mer. 

Kragerø Resort tilbyr masse flotte aktiviteter i sommerbyen Kragerø. På Stabbestad kan du kose deg i Spa-anlegget eller spille golf, tennis, kajakk eller leie sykkel. Kragerø Resort sørger for at sine gjester skal få den beste reiseopplevelsen med alle sine aktiviteter og arrangementer.  

Tele-Tur AS er spesialister på reiser for lag og foreninger og har kunder fra hele sør-øst Norge. De arrangerer alt fra korte transporter til turer fra 1 - til så mange dager som er ønsket. De er først og fremst eksperter på å arrangere turer for lag, foreninger og grupper. Selv om det er bussturer som er deres hovedprodukt, så arrangerer de også flotte turer med fly ut i Europa.

Denne organisasjonen jobber for å fremme kultur, museer, næringsliv og natur, i vårt flotte fylket Telemark. Via sine hjemmesider og arrangementer markedsfører de Telemark på en moderne og spennende måte. De samarbeider med mange andre organisasjoner for å får å trekke både turister og forretningsreisende til vårt fylke. 

Vrådal Panorma er turoperatør som holder til den tettbygde området i Kviteseid kommune. De tilbyr mange aktiviteter året rundt. De er blant annet en av Norges største skisenter, har flotte langrennsløyper, utleie av hytter om vinteren. Om sommeren har de aktiviteter som golf, gondol, skatepark flotte strender og natur m.m. 

Hvite Busser har siden 1992 arrangert kunnskapsreiser  og klasseturer som har et unikt program.  Erfaringsmessig gir dette et stort faglig og sosialt utbytte for ungdommene som reiser med dem. De fokuserer temaer rundt menneskerettigheter, menneskeverd og demokrati ved å bruke kunnskapen og minnestedene fra det som skjedde under den annen verdenskrig. De reiser blant annet til Warszawa, Gdansk, Krakow, Berlin, Brussel m.m.

Den Norske Turistforening (DNT) er Norges største friluftslivsorganisasjon med over 300.000 medlemmer. Organisasjonen består av 57 medlemsforeninger med tilknyttede lokallag. DNT arbeider for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier.

Sandviken Camping tilbyr overnatting, aktiviteter og campingplass nær Rjukan. Sandviken Camping ligger helt nord i Tinnsjoen. Med 4 stjerners camping som har åpent hele året har vi en rekke muligheter som: Hundekjøring, Kanoutleie, Strikkhopp, Is-klatring, Badeland og mye mer. 

Bli lærebedrift

Søknadsskjema for læreplass

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler