Hopp til hovedinnholdet

Resepsjonsfaget

Resepsjonisten er hotellets ansikt utad og bedriften kommunikasjonssentral. Du yter service, informerer om lokale og nasjonale attraksjoner og aktiviteter, du skal tilrettelegge for et hyggelig opphold, og gjøre alt for at gjesten ønsker å komme tilbake ved en senere anledning. 

En resepsjonist må også være en dyktig selger som kan markedsføre bedriftens tilbud overfor gjester og potensielle kunder. Du har forståelse for den totale driften av hotellet og du har kompetanse innen etikk, språk og helse, miljø og sikkerhet. Resepsjonisten bruker avanserte bookingsystemer og kundeoppfølgingssystemer i sitt arbeid.

Som resepsjonist må du være imøtekommende og like å ha kontakt med mennesker. du kan jobbe i ulike virksomheter som har et overnattingstilbud, som for eksempel hoteller, passasjerskip og offentlige institusjoner. 

Se mer informasjon om våre medlemsbedrifter i resepsjonsfaget her:

Clarion Collection Hotel Bryggeparken ligger til i Skien sentrum og er en del av Nordic Choice Hotels Kjeden. De har fokus på det lille ekstra på service, derfor serverer de i tillegg til frokost, Afternoon Sweets og Evening Meal inkludert. 

Ved foten av Sør-Norges høyeste fjell, Gaustatoppen, finner du Gaustablikk Høyfjellshotell. Det som i 1970 startet som en liten fjellstue, består i dag av hotell, leiligheter, store flotte fjellhytter og et komplett skisenter.

Kragerø Resort har en særpreget arkitektur, interiør og design.

Kragerø Resort er mer enn bare rom til leie. Hotellet har et 1700 mål stort opplevelsesområde, med spa-anlegg, tennisbaner, golfbaner, beach club, kajakker, beachvolleybane, konferansesenter, restauranter, variert turområde og et omfattende aktivitetstilbud i hele Kragerø distriktet.

Quality Hotel Skjærgården er et stort konferanse og ferie og fritidshotell, som ligger 15 minutter gange fra Langesund Sentrum. 

Sommerhalvåret har de mange ferie og fritidsbesøkende, som benytter badeparken og barnas hotell med sine aktiviteter. 

Vinterhalvåret har fokus på konferansegjestene i sitt store konferanseanlegg. 

Quality Straand Hotel ligger i bygda Vrådal, en turistbygd som byr på opplevelser og aktiviteter hele året. Hotellet er kjent for et allsidig aktivitetstilbud og et velrenommert kjøkken enten det gjelder kurs og konferanse eller ferie og fritid.

Hotell fritidsparken ligger rett ved Grenlands største idrett- og fritidssenter, hvor de tilbyr alt ifra: Skøytehall, klatrepark, frisbeepark, tennisbaner, badepark, friidrettsarena med mer. I tillegg er hotellet kun 3 km utenfor Skien Sentrum.

Skien byr på noe av det flotteste Telemark har og by på, og Thon hotel høyers l ligger i gangavstand fra Telemarkskanalen, Telemark Museum, Henrik Ibsens Museum, Brekkeparken samt uteliv og shopping i Skien.

Tuddal Høyfjellshotell

Tuddal Høyfjellshotell er Norges eldste høyfjellshotell, med godt bevarte historiske gjenstander som er på utstilling. De stolte over å kunne presentere et måltid som består av de beste kortreiste råvarene Telemark har å by på, presentert på en utsøkt måte. 

Søknadsskjema for læreplass

Bli lærebedrift

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler