Hopp til hovedinnholdet

Servitørfaget

Gjør måltidet til en høytid

Hva gjør en servitør?
Servitøren har en viktig og meget krevende oppgave med å fremheve "den gode opplevelsen". Dette gjøres i tett samspill med gjesten der du med din fagkunnskap, menneskekunnskap og evne til å yte god service legger til rette for at gjesten kan ta sine valg. Det er ikke nok å ha gode kunnskaper. Du må også servere dine anbefalinger på en profesjonell og positiv måte. 

Å servere krever menneskekjennskap!
Å være en god servitør betyr at du i tillegg til å vite litt om matens og drikkens betydning for helse, hygge og velvære også må vite litt om hvordan dette produseres, tillages og oppleves. En servitør jobber også med drikkevarer, og her er en spennende verden å sette seg inn i. Med videreutdanning er mulighetene gode for arbeid som hovmester, vinkelner, restaurantsjef eller tilsvarende. 

Med erfaringer og videreutdanning vil det være gode muligheter for arbeid hvor som helst i verden både i restauranter, på cruiseskip og hoteller. 

Se mer informasjon om våre medlemsbedrifter i servitørfaget her:

Becks Brasserie & Bar Osebro Porsgrunn er en stilfull og klassisk restaurant med en internasjonal meny. Restauranten er et gammelt herskapshus og har en praktfull beliggenhet nede ved elven.

Det som i 1970 startet som en liten fjellstue består i dag av hotell, leiligheter, fjellhytter og et skisenter. Restauranten tilbyr et bredt spekter med mat som er laget med norske råvarer fra havet og fjellet. Der alle finne noe som faller i smak.

Jonas B. er flott jazz inspirert restaurant, som ligger nydelig til Bratsberg Brygge i Porsgrunn. De serverer alt i fra utsøkt pizza, pasta, salater og annet godt, både inne og ute langs med utsikt over Porsgrunns elven. 

Hotellet ligger fantastisk til med en nydelig utsikt over sommerbyen Kragerø. I tillegg til Spa, golf og andre fasiliteter er maten en fasilitet i seg selv. Her serveres det alt i fra a la carte til buffet i en restaurant med panorama utsikt. 

Seylmager huset er en intim og koselig restaurant i Porsgrunn Sentrum. Det ligger skjult og fredelig til langs Porsgrunn elven. De serverer alt ifra: A la carte og lunsjmenyer. 

Quality Hotel Skjærgårdens kjøkken bruker sesongens råvarer fra lokale produsenter, og byr på spennende smakskombinasjoner hvor alt lages med glede, og nyskapning og kreativitet alltid er våre hjørnesteiner i både planlegging og gjennomføring.

Deres hovedrestaurant er lys og romslig. Her serveres frokost, lunsj og middag. Til frokost er det et godt buffet utvalg. I lunsjen serveres enten en to rettersmeny, eller en lunsjbuffet. Til middag er det en stor buffet med transjering av kjøtt, eller en tre rettersmeny som serveres. 

De holder til på hjørnet av Skien kulturhus. De tilbyr noe for en hver smak, enten det er 3 retters meny, småretter eller selskap og catering. Dette er en kulturell restaurant som har gode kulturelle middagstilbud i forbindelse med Ibsenhuset som er rett ved siden av. 

I deres hyggelige restaurant, Brasseriet Madame Blom, finner du et godt vinkart og nydelig mat. Krystallkroner og moderne borddekking setter i tillegg en spiss på opplevelsen. Til større selskaper har de mange flotte selskapsmenyer å velge mellom.

Tuddal Høyfjellshotell fra av 1800- tallet.  Hotellet har en utsikt mot fjell, skogkledde åser og levende fiskevann. Mattilbudet er en viktig del av dette hotellet. De er stolte presentere måltider som består av de beste kortreiste råvarene i Telemark, som blir presentert på en utsøkt måte.

Villa Mat har siden starten i 1976, stått for driften av Villa Fløyen, men i dag driver de også Skagerak Arenas VIP avdeling med store kurs/konferansemuligheter.

Søknadsskjema for læreplass

Bli lærebedrift

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler