Hopp til hovedinnholdet

ASKO Servering Telemarksmesterskap 2020

Tekleberhan Tewelde Michael og Mohamed Adel Samir Alhajj-Ahmed

Suppeguri med: Beate Skjævestad og Silje Olsen Thorstensen

Suppeguri med: Beate Skjævestad og Silje Olsen Thorstensen

Grenland Folkehøyskole med: Tone Goberg og Elin F. Amundsen

Grenland Folkehøyskole med: Tone Goberg og Elin F. Amundsen

Mathuset med: Malin Hogseth Funke og Pierre Cajus W. Pedersen

Mathuset med: Malin Hogseth Funke og Pierre Cajus W. Pedersen

Alle fires forretter

Alle fires forretter

Utgangspunktet for konkurransen var som vanlig å gjennomføre den på Hjalmar Johansen VGS 15. oktober.


Alt var avklart med tanke på smitteverns regler og samarbeidet med skolen og Asko Servering.
Rundt 1. oktober kom det nye smittevern regler på skolen. Det gjorde at konkurransen ikke kunne gjennomføres på ordinær måte.
I stedet for å avlyse konkurransen, valgte vi å gjennomføre ved den enkelte bedrift. Vi brukte oppgaven som allerede var sendt ut. 
Lagene sendte oss planlegnings del, gjennomføringsdel med bilder og en evalueringsdel.

Oppgaven i år var:
Forrett: Vegetar, 
Hovedrett: Kveite, norske poteter, kraftbasert saus en av grønnsakene skulle være grønnkål
Dessert: Plomme Skulle serveres med et bakverk 

 I NKL Telemark har vi hatt en tradisjon for at alle lærlinger skal delta. De fleste lærlingene var med på konkurransen også i år.
Av de ti lagene som sendte inn bidrag, ble det plukket ut fire lag som gikk videre til en finale. Utvelgelsen av finalelagene ble gjort ut fra innsendt dokumentasjon.
Det var et panel på fire personer som var med på utvelgelsen og reiste rundt og bedømte rettene. Det ble en meget spennende konkurranse,
til slutt skilte det kun tjue poeng fra 1. til 4. plass. Og kun 2 poeng mellom de to beste.

Førsteplassen gikk til Villa Mat med: Tekleberhan Tewelde Michael og Mohamed Adel Samir Alhajj-Ahmed 

 De andre finalistene var:
Grenland Folkehøyskole med: Tone Goberg og Elin F. Amundsen
Mathuset med: Malin Hogseth Funke og Pierre Cajus W. Pedersen 
Suppeguri med: Silje Olsen Thorstensen og Beate Skjævestad    

 Laget som skal representere NKL Telemark i Norgescup vil være: 
Elin F. Amundsen fra Grenland Folkehøyskole 
Pierre Cajus W. Pedersen fra Mathuset  
Silje Olsen Thorstensen fra Suppeguri 

Panelet var veldig fornøyd med denne måten å gjennomføre konkurransen på. Vi fikk et godt innblikk i kunnskapsnivå på innsendte besvarelser.
Vi fikk også bekreftet at de rette plukket dem ut til finalen. Dommerpanelet hadde god tid til å bedømme og smake, når det kun var en smaking pr. dag.
Vi opplevde at det å ha ett lag å konsentrere seg om pr. dag, var mye enklere enn alle 10 lagene samme dag.
Bedriftene til finalelagene fikk 1000,- kr til å dekke utgiftene til konkurransen.
Det som var litt negativt ved å gjennomføre konkurransen på denne måten, var at tilgang på utstyr og fasiliteter kan variere.
Med denne måten å gjennomføre konkurransen på går vi dessverre også glipp av noe av samarbeidet med NKL Telemark, skole, opplæringskontor, bedrift, leverandører og lærlinger.
OSS & RM har vært med på hele prosessen

 Konkurransen ble alt i alt meget godt gjennomført, og vi føler at det var en god erstatning når vi ikke kunne avholde ordinær konkurranse.
Etter å ha gjennomført på denne måten, er panelet enige om at dette ble veldig bra, til tross en for helt annerledes gjennomføring.
Vi kunne godt tenke oss å gjøre det på samme måte igjen.

Norgescup i Stavanger 24-25 april 2021

Av de åtte lærlingene som var med å konkurrere i finalen er det kun tre av disse som kan delta i Norgescup pga. alder.
Vi velger derfor å trene alle tre slik at de kan få med seg kunnskap og erfaring av Norgescup i Stavanger med alt det sosiale rundt. En av dem vil være med som reserve. Da vil alle få med seg hele arrangementet.
Det vil bli lagt opp et løp med trening og forberedelser. Nå som Norgescupen har blitt flyttet til slutten av april, vil de få bedre tid på å trene også.
Lauget og OSS & RM vil bruke alle ressurser rundt oss, for å gjøre dette til en god opplevelse for lærlingene. Vi har med oss en faglig leder som har erfaring som commis på junior- og seniorlandslaget.
I tillegg er en gruppe på fem til seks personer, klare for å gjøre dette til en god opplevelse for våre lærlinger.

Mvh
Komiteen for Asko servering Telemarksmesterskapet for kokkelærlinger

Børny Midtbøen                 4 Services
Anette Hansen                   4 Services
Elisabeth Antonsen           Blåkors Borgestadklinikken
Nils Johan R. Fjeldahl        Opplæringskontoret for salg, service, restaurant og matfag

Søknadsskjema for læreplass

Bli lærebedrift

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler